Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Σύσκεψη για τη γρίπη στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ




















Συνεδρίασε το πρωί η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας. Στη συνέχεια, ο κ. Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έχουν φθάσει τα 20, κυρίως λόγω της τουριστικής κίνησης. Από τα 20 περιστατικά, τα οκτώ έχουν ιαθεί πλήρως.

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη που έχει πάρει η νέα γρίπη καθώς και για τα μέτρα θωράκισης της χώρα μας, που τη διασφαλίζουν από την κλιμακούμενη ανάπτυξη της νόσου.

Ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, σημειώνοντας ότι είναι θετικό πως όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για τον μήνα Σεπτέμβριο οπότε και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε ετοιμότητα, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες και έχουν ετοιμαστεί μεγάλα νοσοκομεία, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.