Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων"





















Η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Υπενθύμισε τα βήματα που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - δημιουργία συνοριοφυλάκων, ενίσχυση λιμενικού σώματος, σύναψη συμφωνιών επαναπροώθησης με την Τουρκία- και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει εντελώς ανοικτά τα σύνορά μας και δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια εφαρμογής των διμερών συμφωνιών». Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και «όχι καλλιέργεια φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία».

Εξάλλου, σε γραπτή δήλωση-παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τα οκτώ μέτρα για την μεταναστευτική πολιτική, που συγκροτούν το σχέδιο του κινήματος
Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια



Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ.Μ.Καρακλιούμη. «Σε όλα τα θέματα δημόσιας τάξης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο εμείς δε λησμονήσαμε στην προεκλογική περίοδο. Έχουμε μιλήσει για γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες. Έχουμε μιλήσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα προσέλθουμε στη συνάντηση»,τόνισε.