Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΣΥΝ:Εγκρίθηκε η εισήγηση ΤΣΙΠΡΑ


























H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τόσο την εισήγηση, όσο και το κλείσιμο του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα, αντίθετα καταψηφίστηκε το κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΠΕ, κατά τη διήμερη συζήτηση μίλησαν 125 στελέχη του ΣΥΝ. Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί στις οργανώσεις και τις Νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος κυρίως στην Ανανεωτική Πτέρυγα, διερωτήθηκε "τι προτείνετε", αφού ούτε θέμα ηγεσίας έθεσε, ούτε συνέδριο ζήτησε για αλλαγή πολιτικής και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, η ΚΠΕ θα συνέλθει εκ νέου.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα με ανακοίνωσή της, αμέσως μετά τη λήψη των εργασιών της ΚΠΕ τονίζει ότι πρότεινε η αναζήτηση των αιτίων της εκλογικής ήττας να στραφεί στην πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα. Πρότεινε αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος, απολύτως εφικτές και πραγματοποιήσιμες στο πλαίσιο της γενικής μας κατεύθυνσης. Δυστυχώς, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις αυτές, επισημαίνει η ανακοίνωση και εκτιμά ότι "το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη".