Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ






















Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη σήμερα στην τελετή απονομής, προς το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, του Βραβείου «Ευρωπαίος Πολίτης», η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Βραβείο αυτό απονεμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Μαυρομμάτη, στο Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα για την προσφορά του και την αυτοθυσία των στελεχών του κατά την τραγωδία των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2007.

Το Βραβείο παρέδωσε, εκ μέρους του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέττερινγκ, η Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την δράση και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, την άψογη συνεργασία του με τα αντίστοιχα Σώματα άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, και επισήμανε την ετοιμότητά του και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στο πλαίσιο του ενιαίου ΥΠ.ΕΣ., γεγονός που διαπιστώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.