Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


Σειρά θετικών δημοσιευμάτων για τα αξιοθέατα των ελληνικών νησιών καταχωρούνται τις τελευταίες μέρες στον αυστραλιανό τύπο.

Η εφημερίδα The Sun Herald φιλοξενεί στις ταξιδιωτικές σελίδες του φύλλου της Κυριακής δημοσίευμα για την Σαντορίνη και την ηφαιστειογενή της προέλευση.

Το δημοσίευμα επεξηγεί την προέλευση της ονομασίας της νήσου και την ιστορία της δημιουργίας της καλντέρας, ενώ αναφέρεται και στις προσωπικές εμπειρίες της συντάκτριας της που επισκέπτεται την Παλαιά και Νέα Καμένη καταχωρώντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νησί και πληροφορίες για τη διαμονή και το ταξίδι.

Η εφημερίδα The Sunday Telegraph, αναφέρεται στη Νάξο. Το δημοσίευμα δίνει το στίγμα του νησιού μέσα από λεπτομερή απαρίθμηση των αξιοθέατων που προσφέρει (ενετικό κάστρο, αρχαιολογικό μουσείο, κούροι, πορτάρα, εκκλησίες και αρχοντικά, φυσικό τοπίο, παραδοσιακά χωριά και εδέσματα) καθώς και αναφορές στο παρελθόν και την ιστορία του. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Νάξος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους διάσημους γείτονές της (Σαντορίνη και Μύκονο), ενώ παρατίθενται λόγια διάσημων θαυμαστών του νησιού (Λόρδος Βύρωνας, William Miller). Τέλος δίνονται πληροφορίες για την πρόσβαση στο νησί, καθώς και ο διαδικτυακός ιστότοπος για τη Νάξο και τα στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ Σίδνεϊ.

Η εφημερίδα Weekend Australian δημοσιεύει άρθρο για τον αγροτουρισμό στην Κρήτη.