Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΕΝΑΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



















Μιλώντας πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Μυτιλήνη της Λέσβου, το Δ.Σ της ΕΝΑΕ και ο νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής έδωσαν συνέντευξη τύπου,ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημ. Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή ειδικών πολιτικών για την κάλυψη των αναγκών των Περιφερειών που υστερούν, όπως είναι οι νησιωτικές και οι ορεινές, είναι πάγια επιδίωξη της ΕΝΑΕ.

Ο νησιωτικός χώρος, είπε, είναι ένας εθνικά ευαίσθητος χώρος που έχει σημαντικές δυνατότητες. Ενόψει και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι ιδιαιτερότητες των νησιών πρέπει να ληφθούν υπόψη ενώ μέσα από το ΕΣΠΑ πρέπει να προβλεφθούν οι ανάλογοι πόροι .Προβλήματα όπως αυτά των συγκοινωνιών, των ειδικών υποδομών, αλλά και της λαθρομετανάστευσης που αναδεικνύεται και πάλι στην επικαιρότητα λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν, προκειμένου να καταθέσουμε τις δικές μας γόνιμες προτάσεις.

Είναι πραγματικά κρίμα, συνέχισε ο κ. Δράκος, ότι σε ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο δεν μετέχει η μείζων μειοψηφία για κομματικούς λόγους και κατ’ εντολή της ηγεσίας της και παρά το γεγονός ότι συνάδελφοι νομάρχες από τη νησιωτική Ελλάδα εξέφρασαν την επιθυμία να παραστούν. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ εξήρε την υπεύθυνη στάση των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας οι οποίες, αν και είχαν διαφωνήσει με την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ στις τελευταίες κινητοποιήσεις, μετέχουν σήμερα στο πολύ σημαντικό αυτό συνέδριο.

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ