Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό"
























Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο με τη νίκη του στις ευρωεκλογές, η οποία αποτελεί βάση και πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ.Γ.Παπανδρέου τόνισε, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα το Κίνημα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα καθώς και στους ψηφίσαντες και μη στις ευρωεκλογές, μεταφέροντας σε όλους τις προτάσεις του κινήματος και τις τομές που προτείνει για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

«Ποτέ άλλοτε αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει τόσο έγκαιρα τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «οι πολίτες κοιτούν προς εμάς».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα επαναφέρει στην ατζέντα τα προβλήματα του πολίτη» στην Βουλή αλλά και στους κοινωνικούς χώρους με την παρουσία του. Αναφερόμενος στην ΝΔ είπε ότι «βρίσκεται στην δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατώντας να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το "μεταφράσει" σε αλλαγή πολιτικής».

Yπογράμμισε στη συνέχεια ότι «οι εκλογές είναι αναγκαίες για τη χώρα» καθώς η ΝΔ διαχειρίζεται μικροκομματικά και επικοινωνιακά την ήττα της και «δεν πρέπει η δική της κρίση να συμπαρασύρει την χώρα».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».