Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...!!!!

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, καθώς και 24 ευρωβουλευτών. Τα στοιχεία αφορούν στη χρήση του έτους 2007, η οποία ήταν εκλογική χρονιά. Πλουσιότεροι πολιτικοί αρχηγοί παραμένουν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Αλέκος Αλαβάνος. Τα μικρότερα εισοδήματα, καθώς και τη μικρότερη περιουσία εμφανίζει για μία ακόμη φορά η Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των δηλώσεων των διατελεσάντων υπόχρεων πρώην βουλευτών, καθώς και των υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Τα στοιχεία ελέγχθηκαν αρχικά από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές και στη συνέχεια από ειδική επιτροπή ελέγχου, στην οποία προεδρεύει ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστ. Νεράντζης και μετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και εν ενεργεία δικαστικοί, αντιπρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών δεν διαπιστώνεται καμία παράβαση, πλην όμως, από την Επιτροπή σημειώνεται η δυσχέρεια διακρίβωσης αν δικαιολογείται η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, σε σχέση με το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων.

Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα περιουσιακά τους στοιχεία και κυρίως την ακίνητη περιουσία και το χαρτοφυλάκιο τους, σε σχέση με τα δηλωθέντα το 2006.