Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Σχέδιο νόμου: Οπτική ίνα στο σπίτι

Το σχέδιο νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός, μετά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

"Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας" τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Με το νόμο αυτό, όπως είπε ο υπουργός, ξεκινάει η υλοποίηση ενός σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ' όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν.

«Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.