Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Συνάντηση ΕΝΑΕ με Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης

Με θέμα « την Συμβολή των Ν.Α. στην αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 π.μ, συνάντηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) στο Μαρούσι.



Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ δήλωσε ότι «Είχαμε μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση με το Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για το μέγα ζήτημα της Πανδημίας της Γρίπης.

Θέτουμε τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως έχουμε θεσμικό χρέος - ευθύνη, υπό τις οδηγίες του Υπουργείου και του Κεντρικού Εθνικού Σχεδιασμού και συστρατευόμαστε για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Καταθέτουμε τοπικά σχέδια δράσης επί τη βάση του κεντρικού σχεδιασμού και των οδηγιών τα οποία έχουν ήδη δοθεί και ήμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου.»



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν οι Νομαρχίες έχουν ελλείψεις, ο κ. Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ελλείψεις υπάρχουν και ζητήθηκε η ενίσχυση των Ν.Α σε στελεχιακό δυναμικό και πόρους για να μπορέσουν οι νομαρχίες καλύτερα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.

«Βεβαίως η ετοιμότητά μας ,βεβαίως η παρουσία μας, βεβαίως η άσκηση των αρμοδιοτήτων μας και της ευθύνης μας δεν συναρτάται μόνο με αυτό το θέμα, συναρτάται και με την αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και της διάθεσης κάθε δομής της Νομαρχίας για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση και εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Δεν μπορεί να απουσιάζει κανένας, είναι μέγα το ζήτημα και ήμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ.



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το έαν αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσει το σχέδιο με τις Νομαρχίες, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ απάντησε ότι βεβαίως και υπάρχουν και συνεχώς βελτιώνονται. «Ήδη υπάρχουν τα σχέδια όπως σας είπα και πολύ σύντομα, μετά από εντολή που έδωσε ο Υπουργός, θα έχουμε και δεύτερη συνάντηση με τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων σε επίπεδο αρμοδίων Αντινομαρχών. Επίσης η ΕΝΑΕ θα συστήσει επιτροπή για να υπάρχει αποτελεσματικότερος συντονισμός και επίλυση τυχών προβλημάτων που υφίστανται ή θα ανακύψουν».



Προηγήθηκε ξενάγηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) στο Μαρούσι από τον Διοικητή του κ. Ευσταθίου.