Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΣΥΝ, ΑΛΑΒΑΝΟΣ

"Σοβαρά προβλήματα"

H κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οφείλουν να δώσουν έναν απολογισμό δικό τους, πέρα από τις έρευνες στη Γερμανία, ή αλλού, να κάνουν μια έκθεση, μια ανάκριση, μια εξέταση στο εσωτερικό τους για την υπόθεση SIEMENS», τόνισε σε σημερινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «τα προβλήματα, που εμφανίζει, η χώρα μας στον τομέα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σοβαρά».

Ο κ. Αλαβάνος παρενέβη σε ημερίδα, που οργάνωσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Έρευνα στην Ελλάδα (με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη βουλή), με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Έκανε, μάλιστα, λόγο και για δημιουργία υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, προκειμένου να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που αποδίδει το κόμμα του στην έρευνα και την ανάπτυξη της χώρας. Σημείωσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι εκτιμήσεις, που έρχονται από χώρες, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, είτε οικονομικά, είτε γεωπολιτικά, με την Ελλάδα είναι ότι η Ελλάδα θεωρείται εύκολος αντίπαλος. Διότι, σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και αναδιατάξεων στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα, αντί να βάλει κάποιους στόχους, αντί να μελετήσει τα υπόγεια κοινωνικά και οικονομικά ρεύματα, αντί να βάλει κάποια θεμέλια, κατασπαταλά όλες τις δυνάμεις της στις υποθέσεις αυτές (σ.σ. υπόθεση Siemens)».