Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ανδόρα: Διπλωματικές σχέσεις με ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα

Η ΠΓΔΜ και το Πριγκιπάτο της Ανδόρας συνήψαν διπλωματικές σχέσεις υπογράφοντας Κοινό Ανακοινωθέν, όπου η πρώτη αναφέρεται με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα. Σε ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται σχετικά πως το έγγραφο υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας, Χαβιέ Έσποτ και ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίσημη υπογραφή του ανακοινωθέντος και αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις δύο χώρες καθώς και στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή.

Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε, επίσης, στον κ. Έσποτ ότι, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της χώρας, κ. Ιβάνοφ, θα ορίσουν σύντομα πρέσβη, ο οποίος, με παράλληλη διαπίστευση, θα ασκεί αρμοδιότητες στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, δημιουργώντας έτσι ισχυρή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των διπλωματικών σχέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η Ανδόρα είναι η 125η χώρα που συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με την ΠΓΔΜ υπό το συνταγματικό της όνομα.

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΙΑ