Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Σε επιφυλακή βρίσκεται η δύναμη της τροχαίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με την ευκαιρία και της γιορτής της Παναγίας. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στο ρεύμα εξόδου, ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες, στο ύψος της Υλίκης, σχηματίσθηκε από τα αυτοκίνητα ουρά λίγων χιλιομέτρων, λόγω των εκτελουμένων έργων.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα λιμεναρχεία, καθώς δεκάδες δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό. Συγκεκριμένα από το Λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 32 δρομολόγια, της Ραφήνας 20, του Λαυρίου 8, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα πραγματοποιηθούν σήμερα 55 δρομολόγια.

Πληρότητα 100% και στα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Ελεύθεριος Βενιζέλος, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

Σύμμαχος των εκδρομέων είναι ο καλός καιρός, αφού το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με το μελτέμι να διατηρείται το Σαββατοκύριακο στα 6-7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και να φτάνει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.