Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Παροξυσμός με τo Τζάκ πότ του ιταλικού Superenalotto

Tο τζακ ποτ του ιταλικού παιχνιδιού Superenalotto δεν σταματά την ανοδική του πορεία και συναγωνίζεται τώρα σε γενναιοδωρία το αμερικανικό τυχερό παιχνίδι Powerball.

Μετά την χθεσινή άκαρπη εξάδα, το Superenalotto, στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (αύριο λόγω Δεκαπενταύγουστου δεν θα χρησιμοποιηθεί η κληρωτίδα) θα προσφέρει εκατόν τριάντα πέντε εκατομύρια εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Το αντίστοιχο αμερικανικό παιχνίδι, όμως, το Powerball, απαντά δυναμικά με την αυριανή του κλήρωση, που αναμένεται να μοιράσει εκατόν σαράντα εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ιταλία, όμως, όπως αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, υπάρχει, πλέον, μια κοινή επιθυμία: να καταφέρει, το ντόπιο αυτό παιχνίδι που βασίζεται στην κλήρωση έξι εκ των ενενήντα συνολικά αριθμών, να σπάσει κάθε ρεκόρ σε ότι αφορά τα χρηματικά βραβεία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αν η ποθητή εξάδα, δεν μπορέσει να βρει "ιδιοκτήτη" μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το πρωτοφανές για τα ιταλικά δεδομένα τζακ ποτ "κατακτηθεί" σύντομα από κάποιο τυχερό, οι νέες κληρώσεις αναμένεται να είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες, αφού θα ξεκινήσουν από το ποσό των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ταμεία των ιταλικών μονοπωλίων, τους τελευταίους έξι μήνες, εισέπραξαν, χάρη στο Superenalotto, πάνω από εννιακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Κατά μέσο όρο, κάθε ιταλός (συμπεριλαμβανομένων και των νεογέννητων) έπαιξε σαράντα έξι δελτία, ενώ, κάθε εβδομάδα, το συνολικό ποσοστό των δελτίων που κατατίθενται στα καφέ-μπαρ και στα καπνοπωλεία που διαθέτουν πρακτορείο για Lotto και Superenalotto, συνεχίζει να αυξάνεται κατά 30%.