Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Τρισδιάστατο γλυπτό…

Τρισδιάστατο γλυπτό… από πάστα ζάχαρης, που θα αναπαρασταίνει το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας μας έπειτα απ' αυτό της Επιδαύρου, θα δεσπόζει στο περίπτερο της θεσσαλικής πόλης, στην 74η ΔΕΘ (6-13 Σεπτεμβρίου).

Οι άνθρωποι της Λάρισας, που φέτος είναι η τιμωμένη πόλη στην 74η ΔΕθ (σ.σ. η τιμώμενη πόλη και ο τιμώμενος νομός είναι δύο νέα στοιχεία της Διεθνούς Έκθεσης, που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε θεσμό), έχουν "επιστρατεύσει" όλο το μεράκι και τη φαντασία τους προκειμένου να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης την πόλη τους, με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι, ο Σύλλογος Καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής Λάρισας επέλεξε αυτό τον πρωτότυπο και σίγουρα …λαχταριστό τρόπο για να "κλέψει" τις εντυπώσεις των επισκεπτών, ενώ οι καλλιτέχνες της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας ανέλαβαν να "ντύσουν" την προθήκη του λαρισαϊκού περιπτέρου στην έκθεση και στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν να δώσουν στους επισκέπτες ένα ξεχωριστό θέαμα, μια άλλη ματιά στην εικόνα της πόλης, που μετρά ιστορία 8.000 χρόνων.