Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον,

τον περασμένο Ιούνιο, οφείλεται σε ανθρωποκτονία, ανακοίνωσαν και επίσημα οι Αρχές του Λος Αντζελες μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Στον οργανισμό του διάσημου τραγουδιστή βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- υψηλά επίπεδα του αναισθητικού, του propofol, το οποίο χρησιμοποιείται σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Αλλα φάρμακα που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του ήταν τα Lorazepam, Midazolam, Diazepam, Lidocaine και Ephedrine.

Σύμφωνα με το BBC, το propofol μπορεί επίσης να χορηγηθεί για την καταπολέμηση του στρες ή του άγχους.

Η Αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει τον προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, ωστόσο, δεν έχει γίνει απαγγελία κατηγοριών.

Ο συγκεκριμένος γιατρός κατέθεσε στην Αστυνομία ότι χορηγούσε στον τραγουδιστή την ουσία propofol, ως μέρος της φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, το τελευταίο διάστημα ανησυχούσε για την εξάρτηση του Τζάκσον από τη συγκεκριμένη ουσία, με αποτέλεσμα να επιχειρεί να αλλάξει τη θεραπευτική αγωγή.

Δεκάδες θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συγκεντρώθηκαν το Σάββατο σε πάρκο της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουν την επέτειο της γέννησης του διάσημου τραγουδιστή.

Παρά τη βροχή, περίπου 200 άτομα κατέκλυσαν το πάρκο Prospect στο Μπρούκλιν, για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανάμεσα στους οποίος ήταν και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, στην εκδήλωση την μουσική είχε αναλάβει ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ DJ Spinna.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όμως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, ανάμεσά τους στη Μόσχα, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Σόφια, το Βιετνάμ.

Ο Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Αντζελες ανέφερε ότι ο θάνατος του αστέρα της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, οφειλόταν σε ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση εξαιτίας της λήψης του φαρμάκου propofol και άλλων παραγόντων.