Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

H ζωή του Αλκιβιάδη

Είκοσι πέντε ηθοποιοί και χορευτές μαζί, με μια επταμελή ορχήστρα, πλαισιώνουν μια μοναδική υπερπαραγωγή, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, εμπνευσμένη από την περιπετειώδη ζωή του Αλκιβιάδη, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της Αθήνας.


Η παρουσίαση θα γίνει από το Θέατρο «Ρόδα», στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου της Νέας Μάκρης την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων, των Εκστατικών Μυστηρίων του Πάνα και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της μοναδικής αυτής παράστασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Το έργο παρουσιάζει την αλήθεια για τον αθηναϊκό επεκτατισμό και για τον ηγέτη του, τον αγαπημένο μαθητή του Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γασπαράτος, Σταύρος Κάππας, Ιουλία Βεντίκου, Σταμάτης Λόγος και 25 ακόμη επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί.