Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Έκλεψαν κοσμήματα και διέφυγαν με ...σκούτερ

Τέσσερις ένοπλοι λήστεψαν ένα μεγάλο κοσμηματοπωλείο στο δρόμο με τα πιο ακριβά καταστήματα της Γενεύης, απέσπασαν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων φράγκων και διέφυγαν με ...σκούτερ.

Οι ληστές που φορούσαν καπέλα και περούκες μιλούσαν ρωσικά ή κάποια άλλη σλαβική διάλεκτο δήλωσε ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης του καταστήματος και πρόσθεσε ότι έσπασαν τις βιτρίνες του καταστήματος χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Γενεύης.

Η υπάλληλος του καταστήματος σήμανε το συναγερμό αλλά μέχρι να έρθει η αστυνομία οι ληστές είχαν διαφύγει με τη λεία τους.

"Παρά την ηλικία μου, πάλεψα με έναν από αυτούς", δήλωσε ο 75χρονος Ελί Σατίλα, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος υπολογίζει ότι το κόστος των κοσμημάτων που εκλάπησαν ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. "Κοιτάξτε άφησαν αυτό το δαχτυλίδι που μόνο αυτό αξίζει 500.000 φράγκα" δήλωσε ο Σατίλα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ερίκ Γκραντζέν δήλωσε ότι οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούν τα στοιχεία, τα αποτυπώματα και τα ίχνη DNA που έμειναν στον τόπο της ληστείας.