Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Τiς Όρνιθες του Αριστοφάνη,

σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Στη Σκιά των Βράχων 2009».

Η παράσταση εστιάζει στην εποχή του '60 και στην αισθητική των περιπλανώμενων ακροβατών, των αυτοδίδαχτων σχοινοβατών, των εραστών της άρσης του βάρους στα λαϊκά θεάματα, στις αλάνες, στις πλατείες, στις διώρυγες, στα λούνα παρκ στα variete μιας τραυματικής και συναρπαστικής δεκαετίας.

Η κοινωνία των πουλιών εδώ γίνεται μια κοινότητα ανθρώπων που ονειρεύονται την πτήση, που την επιχειρούν πολλές φορές κωμικά και αδέξια και γίνονται ινδάλματα μιας γειτονίας που θέλει -και ξέρει ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρει- να βρεθεί στον ουρανό.

Οι ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες θα συνεργαστούν στην παράσταση των Ορνίθων, γνωρίζοντας καλά ότι μετά την μνημειώδη παράσταση του Καρόλου Κουν, το εγχείρημα επιχειρείται, χωρίς ...δίχτυ ασφαλείας.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Μαρίζας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρήστος Νίνης, Χρύσα Ρώπα, Θεμιστοκλής Πάνου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μπάμπης Γούσας κ.ά.