Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Σε νομό της Θράκης θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, θέλοντας -όπως τόνισε- να δώσει απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε στα περί ακραίου κόμματος, φέρνοντας σειρά παραδειγμάτων όπου το κόμμα του υπερψήφισε νομοσχέδια της κυβέρνησης, όπως και τον πρόεδρο της Βουλής που πρότεινε η ΝΔ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το κόμμα του είναι ακραίο, απάντησε: «Ας βρεθεί κάποιος να μου οριοθετήσει τα άκρα και εγώ θα σας απαντήσω».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται και στην Ελλάδα η ώρα της «σύνθεσης», όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά με τους μετανάστες ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε τη θέση του περί ποσόστωσης, καθότι -όπως εξήγησε- η Ελλάδα δεν αντέχει ένα τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 20% των εμβολίων που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος θα αφορά στον εμβολιασμό των μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στην οικονομία, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διότι τα 6 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν διόρθωσε όσα κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη.

Ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της 74ης ΔΕΘ, επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν θα «στεγνώσουν» την αγορά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί η αγορά, να κινηθεί το χρήμα και πρότεινε την απαλλαγή από τις εισφορές στο ΙΚΑ για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% των προϊόντων τους.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο, με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.

Συνάντηση με τον Π.Ψωμιάδη

Αρχικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα εγκάρδια ήταν η συνάντησή του με τον νομάρχη της Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.