Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΣΟΥ

Τη δυνατότητα, όχι μόνο να θαυμάσουν το μεγαλύτερο ελέφαντα του κόσμου, αλλά και να τον... δαμάσουν, θα έχουν οι επισκέπτες της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που από αύριο έως και τις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στη "Νύφη του Θερμαϊκού".

Από αύριο, λοιπόν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας Helexpo, Θέμης Καρτσιώτης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαίρια να παρατηρήσουν αυτό το γιγάντιο έργο τέχνης (διαστάσεων 14m x 9m), ενώ ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σημείο του, θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν μοναδικές φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η προβοσκίδα του γιγάντιου αυτού ελέφαντα είναι 4,5m, ενώ έχει ένα Indian Lounge στην κοιλιά του, άνοιγμα μπαλκονιών 5m στις παριές του και roof top στη ράχη του!

Ο κ. Καρτσιώτης υπενθύμισε ακόμη ότι άλλοι τέσσερις, μικρότεροι ελέφαντες, έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας, (Αθήνα, Πειραιάς, Πάτρα και Λάρισα). Η κατασκευή τους έγινε στα εργαστήρια του Δήμου Πάτρας και φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη Άγγελο Χατζηαράπογλου (Τζιάρα, το καλλιτεχνικό του), ο οποίος και συνδύασε χρώματα και μοτίβα του ινδικού πολιτισμού με τη δική του, προσωπική, ζωγραφική γραφή.

"Πάτησα γκάζι…ξέχασα το φαγητό και τον ύπνο και…τα κατάφερα"

"Πατώντας γκάζι στο φουλ και χωρίς φαγητό και… ύπνο, κατάφερα να ολοκληρώσω και τους πέντε ελέφαντες σε δυόμισι εβδομάδες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτέχνης Τζιάρα, προσθέτοντας ότι, για την υλοποίηση του όλου project, κανονικά χρειάζεται «τρελός» χρόνος, «αλλά όταν υπάρχει κίνητρο, όλα γίνονται».

Κίνητρο για τον καλλιτέχνη αποτέλεσε το γεγονός ότι, οι πέντε ελέφαντες, στη λήξη της ΔΕΘ, θα δημοπρατηθούν και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στο χωριό SOS. Μεταξύ άλλων, ο Τζιάρα, απηύθυνε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην κουλτούρα της Ινδίας για την έμπνευση που, όπως είπε, του δίνει στη δουλειά του.