Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ο πρωθυπουργός έχασε την ευκαιρία να αποσαφηνίσει κατά τις προγραμματικές δηλώσεις συγκεκριμένα σημεία των προεκλογικών του εξαγγελιών, που ήταν θολά και ασαφή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας. Δεν ακούσαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα μεγάλα κρίσιμα προβλήματα, αλλά γενικόλογες αναφορές στόχων, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο Αλ.Τσίπρας μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στη Βουλή, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός σήμερα είχε τη δυνατότητα να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα σημεία των προεκλογικών του εξαγγελιών που ήταν θολά και ασαφή. Δυστυχώς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, έχασε αυτή την ευκαιρία. Ακούσαμε μία ακόμα γενικόλογη ομιλία, όπως οι προεκλογικές, με γενικόλογες αναφορές στόχων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθούν, και γενικόλογη περιγραφή της πραγματικότητας».
»Δεν ακούσαμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα μεγάλα κρίσιμα προβλήματα. Δεν ακούσαμε λέξη για την ανάκτηση του δημόσιου πλούτου και ειδικότερα για τους λιμενεργάτες που απεργούν στον Πειραιά. Δεν ακούσαμε λέξη για το Σκαραμαγκά και τους χιλιάδες εργαζόμενους που είναι στο δρόμο. Δεν ακούσαμε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα».