Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου ΄΄Ιωάννης Σακελλαρίδης’’

πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιταλία στα πλαίσια Πολιτιστικών ανταλλαγών και φιλοξενίας από 24 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009.


Η Ιταλική χορωδία ‘’Monti Azzuri’’ είχε φιλοξενηθεί από τη χορωδία μας, στο Λιτόχωρο όπου και έδωσε συναυλία την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009, στο ανοικτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 έδωσε στην πόλη Tolentino της Ιταλίας την πρώτη συναυλία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Ιταλός πρόεδρος της χορωδίας της πόλης καθώς και ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Macetato προσκάλεσαν τη Δημοτική μας Χορωδία να δώσει συναυλίες και στο άμεσο μέλλον. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009, στην κωμόπολη Di Pieveboviliana, δόθηκε η δεύτερη συναυλία την οποία παρακολούθησαν οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.Το κλείσιμο της συναυλίας έγινε από κοινού με την Χορωδία ‘’Monti Azzuri’’ ερμηνεύοντας το ‘’Αλληλούια’’ της Χέντελ.

Η εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου πήρε δημοσιότητα από τους Ιταλούς, δημοσιεύοντας στην εφημερίδα ‘’Corriere Antartico’’ τη συναυλία και προγράμματα των δύο συναυλιών.

Κατά την παραμονή της Χορωδίας μας, η φιλοξενία τους ήταν άριστη, και με την άφιξη μας ο Δήμαρχος της πόλης τους μας υποδέχτηκε με άλλους δημοτικούς Συμβούλους στο Δημαρχείο όπου και μας παρέθεσαν δεξίωση.

Η Δημοτική Χορωδία μετά τη διήμερη παραμονή της στην Pieveboviliana, πραγματοποίησε επίσκεψη με δύο διανυκτερεύσεις στη Ρώμη.

Η παρουσία τους στην Ιταλία μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχής.