Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Εφαρμογή της τηλεϊατρικής στο Πολυδύναμο ιατρείο του Κορινού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, στο ιατρείο του Κορινού δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος τηλεϊατρικής παρουσία του Δημάρχου Κορινού, του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης και του ιατρικού προσωπικού.

Τηλεϊατρική είναι η άσκηση και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από απόσταση, με τη χρήση της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Οι στόχοι της τηλεϊατρικής είναι:
- Μεταφορά της πληροφορίας
- Καλύτερη πληροφορία στους ασθενείς
- Ιατρική εμπειρογνωμοσύνη, διαθέσιμη σε όλους ανεξάρτητα από την τοποθεσία του ασθενή
- Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης
- Γρηγορότερες και ασφαλέστερες αποφάσεις για θεραπεία, χάρις στη μεταφορά ιατρικών εικόνων και την εύκολη πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο.
Ο Δήμαρχος Κορινού κ. Νίκος Αβραμίδης στις δηλώσεις του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πολυδύναμο πλέον ιατρείο του Κορινού αναβαθμίζεται σταδιακά για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων. Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του ιατρικού προσωπικού για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Σε τοπικό επίπεδο, η εφαρμογή του συστήματος της τηλεϊατρικής θα συμβάλει αποτελεσματικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.»

πηγή: το blog του Κορινού pelekis.blogspot.com