Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, τόνισε: «Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σήμερα στη Μακεδονία. Χτύπησε στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα στρατευμένα νιάτα μας. Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και παραδειγματισμού. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τη θυσία των ηρώων του 1940. Σήμερα να πούμε όλοι το μεγάλο όχι στην τρομοκρατία, να πούμε το μεγάλο όχι στη διαφθορά και να πούμε το μεγάλο ναι στις δημοκρατικές διαδικασίες, να πούμε το μεγάλο ναι στη διαφάνεια και να πούμε το μεγάλο ναι στην ενότητα των Ελλήνων».




Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πριν 69 χρόνια ο ελληνικός λαός σύσσωμος είπε το όχι απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Σήμερα πρέπει να πούμε σύσσωμα πάλι όχι στον εχθρό που είναι εντός των πυλών. Πρέπει να νικήσουμε την τρομοκρατία. Πρέπει να νικήσουμε αυτό που βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. Πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε».



Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: «Πατρίδα σημαίνει να μπορείς να λες όταν πρέπει το ΌΧΙ. Και αυτό το 'όχι' να το μετατρέπεις σε αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτή την πατρίδα τιμούμε σήμερα.»





Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε: «Σήμερα ζήσαμε εδώ στην Θεσσαλονίκη στιγμές πατριωτικού ενθουσιασμού και εθνικής αυτοπεποίθησης. Μια μεγάλη μέρα που όμως σκιάστηκε από τα δραματικά γεγονότα που τούτη την ώρα δοκιμάζουν οικογένειες και παιδιά της Ελλάδας που προσφέρουν από τη θέση του αστυνομικού τις υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Είμαστε κοντά τους. Συνάμα εμείς εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Η δημοκρατία αντέχει».