Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα

reuters

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, το βράδυ της Τρίτης. O ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στην αριστερή κνήμη. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση για την εμφάνιση τυχόν επιπλοκών.
Όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι δράστες έβαλαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροβόλα όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία -όπως διαπιστώθηκε- δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Επίσης, από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 96 κάλυκες.
Εκτιμάται, ακόμα, πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε. Η αστυνομία εντόπισε τρεις μοτοσικλέτες κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και από την έρευνα προκύπτει πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Οι μοτοσικλέτες έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Σήμανσης, όπου θα εξεταστούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Σύμφωνα με την Αστυνομίας, οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί από την Αγία Παρασκευή, τον Νέο Κόσμο και την Ηλιούπολη.