Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα του Νομάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ο.Η.Ε.








Την 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ο.Η.Ε., έχουμε όλοι μας μία μοναδική αφορμή να αναλογιστούμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη διαμόρφωση του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος και την πρόοδο της Ανθρωπότητας, αλλά και τη παγκόσμια διάσταση των ζητημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς, στις τοπικές κοινωνίες.

Σε μια εποχή εύθραυστων ισορροπιών και έντονων προκλήσεων για τις σχέσεις μεταξύ των εθνών και την ευημερία των ανθρώπων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καλείται να δώσει επιτακτικές λύσεις στην ανάγκη των λαών για ειρήνη, αξιοπρεπή διαβίωση, ασφάλεια καθώς και να υπερασπιστεί με δύναμη το Διεθνές Δίκαιο, τις παγκόσμιες αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Ο.Η.Ε. στους σημαντικότερους τομείς διεθνούς δράσης, σε κάθε γωνιά του κόσμου, αξίζουν την επιδοκιμασία και την υποστήριξη όλων μας.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε όχι απλά να επικροτούμε αλλά και να συμβάλουμε στο έργο του Ο.Η.Ε., με διάθεση για συνεργασία και συνεισφορά σε θέματα παγκόσμιας σημασίας και επίδρασης. Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε, με τις δικές μας δημιουργικές παρεμβάσεις, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αμοιβαία συνεννόηση καθημερινή πράξη, για το καλό όλης της ανθρωπότητας.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ