Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Αποδεικνύεται καλός μαθητής



πηγή: Πολιτεία .
                            Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Γραμματέα της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ



Καλό θα είναι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και συγκεκριμένα ο γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κύριος Γιάννης Μαλτζάρης να κατέβει από το καλάμι και έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να δείξει την πολιτική αλαζονεία του.
Σαν καλός μαθητής του «σχολείου» ΠΑΣΟΚ ξέρει καλά την τέχνη της προβοκάτσιας και συκοφαντίας και το απέδειξε περίτρανα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα του νομού μας καλώντας τον να σχολιάσει σχετικά για το ΚΚΕ
Αναπαράγοντας παλιές αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ περί ψαλτών και άλλα σαθρά που δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ προσπάθησε να μειώσει το κύρος του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ κάνει πολιτικές κριτικές σε όλα τα κόμματα έτσι και στο ΠΑΣΟΚ. Η κριτική του γίνετε στη βάση θέσεων, αρχών, κοσμοθεωρητικής αντίληψης κάτι που από ότι φαίνεται δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ και δεν επιθυμεί.
Το ΚΚΕ μιλάει σταράτα και ξεκάθαρα. Έχει συνέπεια λόγων και έργων και αυτό το αναγνωρίζουν οι συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού άσχετα αν το υποστηρίζουν η όχι.
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κουβαλήσει νερό στο μήλο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι. Αναδεικνύει και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να αναδεικνύει πολιτικά τον ταξικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα της πλουτοκρατίας, την στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ σαν κόμματα του ευρωμονόδρομου, της κερδοφορίας των μονοπωλίων της ανταγωνιστικότητας.
Στο «φιλολαϊκό» λίφτινγκ του ΠΑΣΟΚ δε θα συμμετάσχουμε. Για αυτό συμμάχησαν εκδοτικοί οργανισμοί μεγάλα αστικά τηλεοπτικά δίκτυα διατεταγμένοι δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί ταγοί του αστικού πολιτικού συστήματος
Αλήθεια ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τα λιμάνια; Να είναι δημόσια περιουσία ή να τα ξεπουλήσουμε σε μονοπωλιακούς ομίλους; Η μόνη διαφορά με τη ΝΔ είναι ότι αυτή παλεύει για μπλέ ιδιωτικοποίηση ενώ το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ για πράσινη ιδιωτικοποίηση. Μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε για συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρίες των εθνικών δρόμων και σήμερα υποκρίνεται και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα νέα διόδια στο Αιγίνιο. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε με τη συναίνεση της ΝΔ όλο το αντεργατικό, νομικό οπλοστάσιο που έριξε την τιμή της εργατικής δύναμης και υπάρχουν σήμερα αυτοί οι εξευτελιστικοί μισθοί, αυτό έγινε μέσα από τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την υπονόμευση του 8ωρου, την εκ περιτροπής εργασίας, τα stage και άλλα πολλά. Αλήθεια για τα ιδιωτικοποιημένα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά που ξεπουλήθηκαν επί ημερών ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία της ΝΔ τώρα τι θα πουν στους 1300 εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά επωδή οι Γερμανοί καπιταλιστές τα μαζεύουν και φεύγουν; Θα τους βάλουν σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και φτώχειας όπως με τους απολυμένους της Κόρνταγκ στην Κατερίνη; Αυτοί με προγράμματα ζούνε; Η μελάνη και το χαρτί δε θα φτάσει για να αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες θέσεις την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Μαλτζάρη και κρατήστε τις ψαλμωδίες για την πάρτη σας θα σας χρειαστούν.
Θα καταπολεμήσει το ΠΑΣΟΚ τα ρουσφέτια Κύριε Μαλτζάρη;
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Γιατί όλοι μας σε αυτό το νομό και την πόλη ζούμε, μην μας υποτιμάτε.
Το λέμε ξεκάθαρα, καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καμία ανοχή. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πεπατημένη της ΝΔ ότι επικοινωνιακά τρικ και να κάνει, φιλολαϊκή πολιτική δεν γίνεται με επιδόματα, λογικής πτωχοκομείου. Γρήγορα θα διαψευστούν οι ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που μοίρασε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα που θέλει να διαχειριστεί.
Για αυτό λαϊκή οργάνωση, συσπείρωση, ταξικός λαϊκός αγώνας για τη λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία, σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ δίνει τον καλύτερο εαυτό του.