Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«Καλλωπίστηκε» η είσοδος του Αρωνά

πηγή: Πολιτεία .


Ολοκληρώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο της διαμόρφωσης της επαρχιακής οδού που βρίσκεται στην είσοδο του Αρωνά του Δήμου Ελαφίνας, ένα έργο που προσφέρει ασφαλή μετακίνηση στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς και συγχρόνως αναβαθμίζει αισθητικά το δημοτικό διαμέρισμα.
Με το έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έγινε διαπλάτυνση της οδού κατά μισό μέτρο από τις δύο πλευρές του δρόμου και βελτιώθηκαν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου σε μήκος 180 μέτρων. Επίσης κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο μήκους 300 μέτρων και πλάτους 1,65 μέτρων, τοποθετήθηκαν στύλοι ηλεκτροφωτισμού, προστατευτικά στηθαία κυκλοφορίας και κάγκελα για την ασφάλεια των πεζών, ενώ έγιναν και έργα απορροής και απομάκρυνσης των ομβρίων υδάτων.
Αναφερόμενος στη σημασία του έργου ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου τόνισε ότι με την παρέμβαση που έγινε οι κάτοικοι του Αρωνά κινούνται με ασφάλεια μέσα στο χωριό, όπως και οι μαθητές προς το σχολείο τους. Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι ακόμα και οι μικρές παρεμβάσεις είναι σημαντικές για τους πολίτες, όταν μάλιστα σώζουν ζωές, προσθέτοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας κινείται προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πιεριέων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελαφίνας Πασχάλης Κατσάρας ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς εκτός από το ότι βελτιώθηκε η μετακίνηση των κατοίκων, ενώθηκαν οι δύο οικισμοί του χωριού, δημιουργήθηκε ένας όμορφος πεζόδρομος περιπάτου και βελτιώθηκε και η πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Ελαφίνας προς το νέο Νοσοκομείο.

PIERIA-GR Αυτό που έγινε στον Αρωνά θα πρέπει να γίνει σε όλα τα χωριά μας. Και στα πιό απομακρισμένα. Θα πρέπει να τα κάνουν "μπουμπούκια" έτσι ώστε να τα χαίρονται και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες... Άλλωστε εξ όσων γνωρίζω ζούμε στο 2009, έτσι δεν είναι;;;;