Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

XAXAKES

Οι Xaxakes επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια για ένα δυναμικό, νοσταλγικό αλλά και φρέσκο live στη σκηνή του Block33 την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Θα παρουσιάσουν το πλούσιο, αξέχαστο ρεπερτόριό τους, αλλά και τα instant classics κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ «To Valse Των Ελαφιών». Πάντοτε με την κομψότητα και την ανατρεπτική ματιά που τους έκανε ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα των μέσων της δεκαετίας του ’90.
Θυμίζουμε ότι το συγκρότημα του Γιάννη Νάστα επέστρεψε φέτος στη δισκογραφία μετά από 10 χρόνια με «To Valse Των Ελαφιών», ένα ατμοσφαιρικό, sexy και ευδιάθετο vintage rock διαμάντι. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για το αδιαμφισβήτητο καλύτερου comeback της χρονιάς. Οι Xaxakes ενώνουν δύο γενιές μουσικόφιλων συνδυάζοντας παλιές ιστορίες και δημιουργώντας νέες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό για πάντα.
Οι Xaxakes δημιουργήθηκαν το 1996 στη Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο με τίτλο «Hey Mister Όμορφε». Το 1999 επέστρεψαν με δύο singles, το γνωστό «Monte Carlo» και το «Βασιληάς». Την επόμενη χρονιά έρχεται ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με τίτλο «Casanova» ενώ το 2001 συμμετέχουν με ένα κομμάτι στο soundtrack της ταινίας «Ο Καλύτερός Μου Φίλος» του Λάκη Λαζόπουλου. Τελευταία τους δουλειά, πριν την φετινή τους επιστροφή ήταν το 2004 όταν κυκλοφόρησαν το single «Love Me».
Το Block33 βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου 33, στις Δυτικές Συνοικίες (Πρώην Σφαγεία) της Θεσσαλονίκης (τηλ 2310-533533). Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα δισκοπωλεία Metropolis, Stereodisc, στο Block 33 και μέσω internet στο www.ticketquest.gr.