Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ο Νομάρχης στη Συνεδρίασητης Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM)



Ο Νομάρχης στη Συνεδρίαση
της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης
των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM)


Επέστρεψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM), που συστήθηκε πριν από δύο χρόνια και στην οποία ο Νομάρχης είναι τακτικό μέλος.

Στη διάσκεψη που διοργανώθηκε στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2010 συμμετείχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής των Περιφερειών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογειακής λεκάνης, όπως από την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Τυνησία, την Ιορδανία, τη Συρία, την Τουρκία, τη Μαυριτανία, τον Λίβανο, το Μαρόκο κ.α.

Η ARLEM είναι ένα νέο θεσμικό όργανο που έχει ως στόχο να βελτιώσει τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου και να λειτουργήσει ως συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βακελώνης, που προβλέπει την ένωση των Μεσογειακών χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ARLEM στοχεύουν στο να εμπλέξουν δημιουργικά τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στο να υλοποιήσουν συγκεκριμένα σχέδια δράσης, να διευκολύνουν την επικοινωνία και την ανταλλαγή εμπειριών καλής και χρηστής διακυβέρνησης ανάμεσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες.