Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης και ψάχνει λύσεις ώστε να βγει από το αδιέξοδο. Ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου απομακρύνθηκε περισσότερο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τη διεύρυνση της διαφοράς από την κορυφή, ενώ τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η δεύτερη θέση και η δυνατότητα να διεκδικηθεί το καλοκαίρι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι λογικό η πολύ κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας που συνεχίστηκε και στο χτεσινό παιχνίδι να έχει προκαλέσει μια γενικότερη αναστάτωση, με τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου κατά πάντων. Στόχος και μοναδική διέξοδος πλέον των υπευθύνων του Ολυμπιακού είναι να μαζευτεί η κατάσταση, να μπορέσει η ομάδα να δουλέψει σε βασικά κομμάτια ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια για να παλέψει μέχρι τα πλέι οφ και κυρίως σε αυτή τη διαδικασία που όλα δείχνουν ότι θα μπει για πρώτη φορά, αλλά φυσικά και για να κάνει μια καλή προσπάθεια στους αγώνες με την Μπορντό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης είναι φυσικά έντονα προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας παρά τη νέα αλλαγή προπονητή, όπως και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν χτες το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν από την πλευρά του από εδώ και πέρα, αν και το πιο λογικό είναι ότι θα ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια και ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του Ολυμπιακού με στόχο την άμεση επιστροφή του στις επιτυχίες από τη νέα σεζόν.

Το άμεσο πλάνο είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και κυρίως να γίνει μια τελευταία προσπάθεια από όλους στο Ρέντη για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα με διαφορετική εικόνα και ό,τι μπορέσει να καταφέρει. Όσο δύσκολο φαντάζει αυτό με όσα δείχνει η ομάδα τον τελευταίο μήνα και μετά από τις καταστροφικές όπως αποδείχθηκε χειμερινές διακοπές της.

Σήμερα θα υπάρξει η οριστική κατάληξη στο θέμα του Καστίγιο, ενώ ο Λούα Λούα αποχώρησε τραυματίας από το χτεσινό ματς και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.