Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

«Δώσε νόημα στα σκουπίδια… Δεν πετάμε τίποτα!»

Με σύνθημα «Δώσε νόημα στα σκουπίδια… Δεν πετάμε τίποτα!», πραγματοποιήθηκε με το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που διοργάνωσε στην Κατερίνη ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάι 100,3, με τη στήριξη του δήμου.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών αντικατοπτρίζεται στον όγκο των παλιών ηλεκτρικών συσκευών που στάλθηκαν προς ανακύκλωση στις 5 ώρες που διήρκεσε η εκδήλωση: πάνω από 8 τόνοι!
ANAKYKLOSH_2Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου, εκπρόσωποι του Σκάι Πιερίας 92.6 fm, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και φοιτητές του ΤΕΙ Κατερίνης υποδέχονταν και ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν
επί τόπου τηλεφωνικά με το δήμο Κατερίνης για να καταφθάσει στο σπίτι τους φορτηγάκι της υπηρεσίας καθαριότητας, να παραλάβει τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές και να τις μεταφέρει στην κεντρική πλατεία, όπου και συγκεντρώθηκε τελικά ο όγκος των 8 τόνων.
«Τα τρία τελευταία χρόνια έγινε μια συστηματική και επίπονη προσπάθεια από πλευράς του δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, μιλώντας για τη αναδιοργάνωση της υπηρεσίας και τη ενίσχυση του εξοπλισμού της, «το πιο σημαντικό όμως», είπε, «είναι ότι ενισχύθηκε η ευαισθησία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των πολιτών της Κατερίνης για το περιβάλλον».

ANAKYKLOSH_3Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, διένειμε στους περαστικούς το ενημερωτικό τρίπτυχο της ομάδας για την ανακύκλωση και αντάλλαξε πλαστικές σακούλες των περαστικών με πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.