Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Η Πιερία στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης







          Επέστρεψε η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας από τη διεθνή Τουριστική Έκθεση “CMT Die UrlaubsMesse” που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας από τις 16 έως τις 24 Ιανουαρίου 2010.

          Σε ένα σύγχρονο σταντ μέσα στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, οι εκπρόσωποι της πιερικής τουριστικής αποστολής φρόντισαν να υποδεχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες, να τους  προσφέρουν πλούσιο τουριστικό υλικό καθώς και χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν και τις  μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους επιφυλάσσει η Πιερία. Δεν παρέλειψαν, ακόμη,  να έλθουν σε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Γερμανίας και άλλων χωρών, ενισχύοντας την προσπάθεια διείσδυσης στη γερμανική και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

          Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Γερμανών επισκεπτών για τον Όλυμπο, καθώς οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη σχετικά με τη μοναδική ιστορία και το σπάνιο φυσικό πλούτο του μυθικού βουνού. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε αποφασιστικά, όπως διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας, η καμπάνια προβολής και προώθησης της υποψηφιότητας του Ολύμπου ως ένα από τα “νέα 7 Θαύματα της Φύσης”  τα δύο  προηγούμενα έτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

          Στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών.  Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη και Θεόδωρος Παυλίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Τζόβας.

          Αξίζει, τέλος,  να σημειωθεί ότι το στάντ της Πιερίας επισκέφθηκαν Έλληνες και ξένοι τουριστικοί και πολιτικοί φορείς, όπως ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη και ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης.