Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Έκτακτο Δ.Σ. για τη στήριξη της τοπικής αγοράς λόγω οικονομικής κρίσης
11.06.2010


Προσκλήθηκαν Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι του Νομού
Με σκοπό τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης και των προβλημάτων που παρουσιάζει η τοπική αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, επίσης, οι βουλευτές του νομού, ο Νομάρχης Πιερίας και οι δήμαρχοι του νομού.

«Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών βιώνει τα ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Η τοπική αγορά είναι ο άμεσος αποδέκτης της συρρίκνωσης της καταναλωτικής δύναμης.

Συγκαλούμε έκτακτη συνεδρίαση καθώς θεωρούμε απαραίτητο παραγωγικοί και τοπικοί φορείς να προβούμε σε μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην τοπική οικονομία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θεωρούμε τη μεταξύ μας συνεργασία επιβεβλημένη προκειμένου να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο», υπογραμμίζει σχετικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης έχουν ως εξής:

1. Στήριξη της τοπικής αγοράς λόγω οικονομικής κρίσης

2. Προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση διαφημίσεων και επιγραφών

3. Προβλήματα που προέκυψαν από την αποστολή ειδοποιήσεων σε επιχειρήσεις – μέλη μας από «Τ.Ε.Ο. ΑΕ» (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για καταβολή αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης απαλλοτριωμένης έκτασης του δημοσίου για τη σύνδεση της εγκατάστασής τους με την Εθνική Οδό