Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ...ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ...!

Πάμε για ορθοπεταλιές

PODHLATES
Το Σάββατο, 12 Ιουνίου, βγαίνουμε όλοι για ποδηλατοβόλτα στην πόλη, «επιδεικνύοντας» το επιτακτικό αίτημα για μια Κατερίνη με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερο χώρο και ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

Ο καλών είναι ο Σύλλογος Πιερίας «Ποδηλατική Απο-Δραση» και ως τόπος του ραντεβού και αφετηρία έχει ορίσει την κεντρική πλατεία Κατερίνης, απ’ όπου, στις 11.00 το πρωί, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν τη βόλτα τους.Ο νεοσύστατος Σύλλογος, που εδρεύει στα γραφεία που του παραχώρησε προς χρήση ο Σύλλογος Μικρασιατών, στο νεοκλασσικό του κτίριο στην Κατερίνη, φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσους αγαπούν το ποδήλατο και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

«Ονειρευόμαστε», λένε τα μέλη του, «πόλεις πιο φιλικές για τους ποδηλάτες και θεωρούμε το ποδήλατο ως το πλέον χρήσιμο και οικολογικό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων. Θεωρούμε ότι η διαμόρφωση υποδομής για την ευρεία χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στους ποδηλάτες, αλλά και στην ίδια την πόλη της Κατερίνης και τους κατοίκους της».
Έτσι, με κάθε ευκαιρία, σκοπεύουν να μαζεύονται για να οργανώνουν «ποδηλατάδες» εντός και εκτός πόλης και διάφορες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις.