Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρωτοφανές φονικό χτύπημα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σοκ και πολλά ερωτήματα για το πρωτοφανές αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στην "καρδιά" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη με θύμα τον υπασπιστή και στενό συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

"Σκοτώθηκε ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανώς συγκλονισμένος."Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο μου συνεργάτη" κατέληξε.
Η έκρηξη έγινε γύρω στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης και οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, που παραδόθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου και το άνοιξε ο άτυχος υπασπιστής. Δίπλα βρίσκεται το γραφείο του ίδιου του υπουργού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ισοπέδωσε το γραφείο του άτυχου υπασπιστή. Πρόκειται για τυφλό χτύπημα καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση, ενώ τη στιγμή της έκρηξης στο γραφείο του υπουργού βρίσκονταν και πολίτες. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και εξετάζεται από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Πολλά τα ερωτήματα με κυριότερο πως είναι δυνατόν να έφτασε παγιδευμένο δέμα μέσα στο υπουργείο και μάλιστα εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού καθώς υπάρχουν κάμερες και ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέμα εστάλη με κούριερ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η βόμβα ήταν μέσα σε δέμα το οποίο προοριζόταν για τον υπουργό, αλλά το άνοιξε ο υπασπιστής του, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία. Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
Για την επίθεση σε συνεχή ενημέρωση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε αρκετές φορές με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.

Σύσσωμη καταδίκη
"Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος.Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της" αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του. Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος
 
ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ