Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης στον ιστορικό Πόντο




Γιορτάζοντας τα 20χρονά του ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» υλοποιεί το μεγάλο όνειρο της επίσκεψης στις πατρογονικές εστίες. Με επικεφαλής τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, 50μελής αποστολή, οργανωμένη άρτια και με πολύ μεράκι,  αποτελούμενη από μέλη και φίλους, αναχωρεί το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου για ένα 12ήμερο ταξίδι ξεχωριστό, αληθινό προσκύνημα στον ιστορικό Πόντο.
Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν ιερούς και φημισμένους τόπους,  πολυτραγουδισμένα μέρη, θρησκευτικά μνημεία, πόλεις και χωριά όπου ο ποντιακός ελληνισμός άντεξε, πρόκοψε και μεγαλούργησε για 3 χιλιετίες. Από την Κωνσταντινούπολη στα ασιατικά παράλια, τη Νικομήδεια, τη Σινώπη, τη Σαμψούντα, την Οινόη, τη Φάτσα, την Ορντού, την Κερασούντα, την Τραπεζούντα, ακόμη και το Καρς.  Αλλά και στην ενδοχώρα πολύ ξεχωριστό το προσκύνημα στο μεγάλο θρησκευτικό σύμβολο των Ποντίων την Παναγία Σουμελά, της οποίας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να φέρουμε το όνομα, καθώς επίσης  την Αργυρούπολη, τη Νικόπολη, τη Σεβάστεια, την Τοκάτη, την Αμάσεια και την Μερζιφούντα αναμένεται οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν και να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και συναισθήματα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» θεωρεί το γεγονός ξεχωριστό, το ταξίδι μεγάλο χρέος στην μνήμη των προγόνων μας και φιλοδοξεί στις 6 Ιουλίου, ημέρα επιστροφής, να μας μεταφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων, τις  πλουσιότερες  των εμπειριών και τις «δυνατότερες» των εικόνων.