Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS: “we are so different but we still are the same”


Μαθητές και εκπαιδευτικούς από 10 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8 χωρών της Ευρώπης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα comenius με τίτλο “we are so different but we still are the same” υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης. Από την πόλη μας συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα το 2ο ΓΕΛ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο κ. Σατραζέμης αφού καλωσόρισε - εκ μέρους του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη -τους 4μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις 8 ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της Κατερίνης, στη σύγχρονη ταυτότητά της και στα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου Κατερίνης και στις ασχολίες των κατοίκων.



ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα από την πόλη της Κατερίνης. Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Σατραζέμης σε δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά: «αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόταση του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ να συναντηθούμε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των χωρών, που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος «Comenius». Παρουσιάσαμε στους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς την πόλη της Κατερίνης, μιας μοντέρνας αλλά και ανθρώπινης πόλης με εμφανή τα στοιχεία της ανάδειξης και της αξιοποίησης μιας πλουσιότατης πολιτιστικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής, μέσα από μια ιστορική διαδρομή. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης αλλά και για το σύγχρονο πρόσωπό της. Συγχαίρω την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου για την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια συνεργασίας ανάμεσα σε σχολεία και φορείς διαφορετικών χωρών αλλά και μεταξύ μαθητών-καθηγητών και τους διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες».
Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Διευθυντής του Σχολείου Αριστοτέλης Νούλας, ο Υποδιευθυντής Αθανάσιος Βρακόπουλος, ο Γενικός Συντονιστής του προγράμματος εκπαιδευτικός Αθανάσιος Πολύζος, κ.α εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου.