Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης


"Τίποτα δεν πρέπει να λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια"




Επί τάπητος η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού και ο κανονισμός λειτουργίας του πεζοδρόμου
Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού, αλλά και ο κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου, συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέργιος Μπουσνάκης έθεσε το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας να μάθει τις διαδικασίες και ενέργειες που έγιναν από πλευράς του Δήμου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σημείωσε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής παραμένει σταθερή και τίποτα, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς τις αναγκαίες και νόμιμες εργασίες και την απαιτούμενη άδεια. Ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για "κρυφτούλι" που παίζουν οι εταιρείες, ενώ σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή απομακρύνθηκε και η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Κασιμίδης αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του πεζοδρόμου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσε να περάσει, για να πάει σε συμβάν που είχε κληθεί.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης υπογράμμισε ότι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης περνούν με άνεση από τον πεζόδρομο, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο. "Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας σέβεται τον πεζόδρομο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και τα αυτοκίνητά τους θα έπρεπε να τους πάρουν" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Τέλος, προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την συνδιοργάνωση του Δήμου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Δήμο Κατερίνης, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος, που διοργανώνεται από την UEFA.


ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ