Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος ALPHA BANK

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος ALPHA BANK που έλαβε χώρα τη Δευτέρα και περί ώρα 11.50 στην Κατερίνη, Κασσάνδρου 30, κατά την οποία ο πρώτος δράστης, με απειλή πιστολιού, αφήρεσε από τα δύο ταμεία το χρηματικό ποσό των 39.085,00 ευρώ και επιβιβασθείς σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που ανέμενε ο δεύτερος δράστης, προσπάθησαν να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε από διενεργηθείσα προανάκριση - έρευνα, δράστες είναι δύο σεσημασμένοι ημεδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Αχαρνών Αττικής.
Συγκεκριμένα οι δράστες, μετά τη διάπραξη της ληστείας, κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησίας του δεύτερου δράστη, κατάφεραν να ξεφύγουν από περιπολούντες αστυνομικούς της Α.Δ. Πιερίας, που τους καταδίωκαν.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκαν να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Αθήνα, από Αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας και Α.Δ. Φθιώτιδας που τους καταδίωξαν, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή τους.
Ακολούθως, αστυνομικοί του Τ.Α. Θηβών που είχαν ενημερωθεί σχετικά, σε μπλόκο στα διόδια Θηβών, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ακινητοποιήσουν τον πρώτο δράστη - συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ενώ ο οδηγός, δεύτερος δράστης, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατάφερε να διαφύγει.
Στην κατοχή του πρώτου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.075,00 ευρώ.
Ο πρώτος δράστης, αφού προσήχθη στην Υ.Α. Κατερίνης και αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από Αστυνομικούς της Α.Δ. Πιερίας, που συμμετείχαν στην καταδίωξη, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.



Ο δεύτερος δράστης διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.