Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΤΟΡΑΣ

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι "θα είναι έτοιμη" σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ενώ δήλωσε ότι και στελέχη της ΝΔ θα "είναι πολύτιμοι συνεργάτες σε όποια προσπάθεια γίνει".




Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Παπακωνσταντίνου "πανηγυρίζει για τη μείωση του ελλείμματος" σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν οφείλεται στο ότι έχει μειωθεί η σπατάλη αλλά στο ότι "το κράτος έχει μεταθέσει τις υποχρεώσεις του για το τέλος του έτους". Ως παράδειγμα έφερε την επιστροφή του ΦΠΑ λέγοντας ότι "δεν δίνουν πίσω το ΦΠΑ καταστρέφοντας έτσι υγιείς επιχειρήσεις".



Η ίδια δήλωσε - με αφορμή τις νύξεις Καστανίδη περί "νομιμοποίησης" του κυβερνητικού έργου και τις φήμες για πρόωρες εκλογές - ότι "έχουμε μία κυβέρνηση που παλινωδεί" και χαρακτήρισε "αδιανόητο" να μιλάμε για εκλογές λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων απο την κυβέρνηση. "Ο κόσμος ανησυχεί. Σκέφτεται: Τώρα που εγώ χάνομαι, θέλουν εκλογές για να ξαναπάρουν την κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια;".



Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι κάνει προτάσεις "χωρίς κόστος" προσθέτοντας ότι η δική της θέση για έξοδο από την κρίση είναι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης.



Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη γιατί επέλεξε να ιδρύσει φόρουμ και όχι νέο πολιτικό φορέα αυτή τη στιγμή, απάντησε ότι "στόχος είναι να υπάρξει μία νέα πολιτική κίνηση".



"Τα κόμματα δεν δημιουργούνται για να βγάλουμε απωθημένα ή για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών" τόνισε συμπληρώνοντας ότι "η Ελλάδα χρειάζεται να ακουστούν νέες φωνές από ενεργούς πολίτες και δημιουργικούς ανθρώπους".



Σε ερώτηση για το αν θα είναι έτοιμη σε περίπτωση πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι "στόχος μου είναι να είμαι έτοιμη", ενώ ερωτηθείσα για το αν θα απευθύνει προσκλητήριο σε βουλευτές της ΝΔ, ανέφερε: "Υπάρχουν άνθρωποι που έχουμε κοινές αγωνίες και κοινές απόψεις. Με έχουν τιμήσει με τη φιλία τους και θα είναι πολύτιμοι σε όποια προσπάθεια γίνει".