Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Κώστας Κουκοδήμος: «Ανακόλουθη και ασυνεπής η κυβέρνηση»


Με αφορμή απάντηση του υφ.Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια σε ερώτηση του Κ.Κουκοδήμου για το θέμα των εποχικών πυροσβεστών

Κώστας Κουκοδήμος: «Ανακόλουθη και ασυνεπής η κυβέρνηση»



Στα πρακτικά της συνεδρίασης της βουλής όπου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας είχε απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού κ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για το θέμα των εποχικών πυροσβεστών, παραπέμπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους 9 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν σχετική ερώτηση.

Ο κ. Κουκοδήμος, που υπέγραψε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, σχολιάζοντας τόνισε: «Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ανακόλουθη και ασυνεπής απέναντι σε χιλιάδες πολίτες, στην προκειμένη περίπτωση τους εποχικούς πυροσβέστες, τους οποίους αν και διαβεβαίωνε προεκλογικά για επίλυση της εργασιακής τους ομηρίας, σήμερα η λύση αυτή τοποθετείται από την ίδια την κυβέρνηση σε …βάθος χρόνου.

Αυτό προκύπτει αφενός από τη μη απάντηση του υφ.Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε ερώτηση που καταθέσαν 9 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον αρμόδιο υπουργό, αφετέρου από τα όσα λίγες μέρες πριν είχε πει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της συναδέλφου Ευαγγελίας Αμμανατίδου».

Ο κ. Βούγιας

Ο κ. Βούγιας σε έγγραφό του προς τους ερωτώντες βουλευτές αναφέρει: «Σε απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές κκ. Κ.Κουκοδήμος, Σ.Σπηλιόπουλος, Φ.Κουβελης, Θ.Λεβέντης, Ν.Τσούκαλης, Γ.Ψαριανός, Ν.Δένδιας, Ι.Ανδριανός και Ζ. Τζηκαλάγιας, σας γνωρίζουμε ότι, για το θέμα του εργασιακού καθεστώτος του εποχικού πυροσβεστικού προσωπικού, ενημερώσαμε την εθνική αντιπροσωπεία στις 17-6-2010 κατά τη συζήτηση της 935/14-6-2010 επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής κ. Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλιδου.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας διαβιβάζουμε αντίγραφα των πρακτικών της ανωτέρω συζήτησης».

Ειδικότερα στη Βουλή ο κ. Βούγιας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα πρακτικά ανακοίνωσε ότι όσοι ήδη υπηρετούν θα μονιμοποιηθούν σταδιακά ως το 2012 και μέσω του ΑΣΕΠ.

Ο Σπ. Βούγιας αναφέρθηκε στον "καινούργιο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για την Πυροσβεστική", ο οποίος "θα δώσει αντικείμενο στους συμβασιούχους πυροσβέστες". Θεώρησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν οι εποχικοί ενταχθούν "σταδιακά στις θέσεις που θα προκηρύσσονται μέχρι το 2012", αλλά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, η οποία πάντως θα περιλαμβάνει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Όσον αφορά το επίδομα που δεν πήραν 250 εποχικοί πυροσβέστες, ο Σπ. Βούγιας διευκρίνισε ότι χορηγήθηκε σε 4.858 πυροσβέστες και ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαίρεσε ορισμένους για τυπικούς λόγους και τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με το ΓΛΚ για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα.