Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Πράσινο σχολείο» στην Κατερίνη




* Τρία νέα δημοτικά στον Άγ.Ευθύμιο, στο Βατάν και στην 25ης Μαρτίου



* Στο μέλλον, πρόγραμμα με περιβαλλοντικούς δείκτες στα σχολεία


Η κατασκευή ενός πρότυπου «πράσινου σχολείου» στην Κατερίνη, η προώθηση τριών νέων δημοτικών στις περιοχές Αγ. Ευθυμίου, Βατάν και 25ης Μαρτίου καθώς και η μελλοντική προώθηση ενός προγράμματος με περιβαλλοντικούς δείκτες στα σχολεία, αποτέλεσαν στοιχεία αναφορών του δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Μιλώντας για το πρότυπο «πράσινο σχολείο» ο κ. Χιονίδης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε μια πολύ σπουδαία δουλειά και βρισκόμαστε στην έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος για να κάνουμε ένα «πράσινο σχολείο».
Για το θέμα αυτό έδειξε ενδιαφέρον και η περιφέρεια και μας είπαν ότι στην περίπτωση που έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε, εκτός διαδικασίας, τον τρόπο, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως προς το ύψος του κόστους ή του κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο.
Σ’ αυτή τη λογική λοιπόν μπαίνουμε σε διαδικασίες ενός σχολείου το οποίο από το σχήμα του, τις διαστάσεις, τις μελέτες του φωτισμού, τις μελέτες της ταράτσας και της χρήσης των υλικών, πραγματικά θα είναι ένα πρότυπο πράσινο σχολείο».
Στη συνέχεια μίλησε για τα τρία νέα δημοτικά σχολεία: «Θα έχουμε τη χαρά μέσα στο μήνα Ιούλιο να καταθέσουμε για τα τρία δημοτικά σχολεία για τις περιοχές Αγίου Ευθυμίου, Βατάν – Μυλαύλακου και 25ης Μαρτίου. Προχωρούμε, λοιπόν, σ’ αυτή την κατεύθυνση».