Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Νέο Δ.Σ στο Σύλλογο Φίλων του ΨΝΠΟ «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ»

Τη νέα του Διοίκηση ανέδειξε ο Σύλλογος Φίλων του ΨΝΠΟ «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ» στις εκλογές που πραγματοποίησε πρόσφατα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Ψυχιατρείου, επί της οδού 25ης Μαρτίου


Εκλέχτηκαν οι: Γεώργιος Αγγελίδης, Μαρία Γερασοπούλου, Σοφία Ζανιά, Γιώτα Νταβασίλη, Ιωάννης Νταμπώσης, Γεώργιος Αραβίδης και Τριανταφυλλιά Γύμπαση.

Μετά την κατανομή αξιωμάτων το Δ.Σ έχει ως εξής:


Πρόεδρος: Ιωάννης Νταμπώσης


Αντιπρόεδρος: Μαρία Γερασοπούλου


Γραμματέας: Γεώργιος Αγγελίδης


Ταμίας: Παναγιώτα Νταβασίλη


Μέλη: Σοφία Ζανιά, Γεώργιος Αραβίδης, Τριανταφυλλιά Γύμπαση


Αναπλ/κό μέλος: Συμέλα Σιδηροπούλου



Ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ» στοχεύει, μέσα από τον εθελοντισμό, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος γύρω από το στίγμα της ψυχικής νόσου, αλλά και στην ομαλή επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο κοινωνικό σύνολο.

«Οι ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με ψυχικές διαταραχές αποτελούν θεμέλιο λίθο για κάθε σύγχρονη κοινωνία», ενώ «ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, η αξιοπρεπής διαβίωση και η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελούν αξίες που αφορούν κάθε πολίτη του κράτους», λένε τα μέλη του.

Στις δραστηριότητες της «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ» περιλαμβάνονται:

- Η ηθική και υλική συμπαράσταση στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς και στις οικογένειές του, όπου υπάρχει ανάγκη.

- Η με κάθε νόμιμο μέσο υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα για κοινωνική επανένταξη, διαβίωση στη κοινότητα και επαγγελματική αποκατάσταση.

- Η οργάνωση σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων για τα μέλη του Συλλόγου και το ευρύτερο κοινό, με θέματα που αφορούν τον ψυχικά ασθενή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός.

- Η συμμετοχή σε προγράμματα πρόληψης της ψυχικής νόσου και καταπολέμησης του στίγματος που τη συνοδεύει.

- Η Συμβολή στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, στην επιστημονική έρευνα, στην ενημέρωση, στην οργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και στην έκδοση φυλλαδίων και βιβλίων για προώθηση των στόχων του Συλλόγου.

- H καλλιέργεια συνεργασίας και σχέσεων με παρόμοια Σωματεία της Ελλάδος και άλλων χωρών.

- Η επιδίωξη με κάθε νόμιμο μέσο της βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα σε μονάδες νοσηλείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και της έμφασης στην αποϊδρυματοποίηση, την Κοινοτική Ψυχιατρική, και τη διαβίωση των ατόμων αυτών σε μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ( Προστατευμένα Διαμερίσματα, Ξενώνες και Οικοτροφεία) στην Κοινότητα.