Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αντώνης Καρπούζας: Ανεξάρτητοι, ποιοι ανεξάρτητοι!

Φήμες φέρνουν την υποψηφιότητά του για την αντιπεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να έχει «κλειδώσει».


«Έχετε καταθέσει βιογραφικό;», τον ρωτήσαμε. «Σε ποιόν να το καταθέσω … στον Ψωμιάδη;», απάντησε ο τέως βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ, χρωματίζοντας με τέτοιο τρόπο το όνομα, που και ο πλέον ανυποψίαστος θα καταλάβαινε ότι η υποψηφιότητα του νομάρχη Θεσσαλονίκης δε χαίρει της εκτίμησης και της αποδοχής του.

Έτσι, ο Αντώνης Καρπούζας απέκλεισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ενδιαφέρεται για μια θέση στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρόλο που αυτό έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ.

Γενικώς ο τέως βουλευτής δείχνει να έχει «αλλεργία» απέναντι σε «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες. «Τι σημαίνει ‘εγώ κατεβαίνω ανεξάρτητος κι αν θέλετε στηρίξτε με», μας είπε, φωτογραφίζοντας αμέσως (και ουδόλως εμμέσως) το «λευκό» συνδυασμό του νυν δημάρχου Κατερίνης. «Δηλαδή τρέχαμε για το συνδυασμό στις προηγούμενες εκλογές όλοι οι βουλευτές, του γραμματέα τότε της Ν.Δ συμπεριλαμβανομένου (του Μεϊμαράκη) και τώρα ‘ανεξάρτητος’. Τι ανεξάρτητος;» ρώτησε, ρητορικά εννοείται.

Με την ίδια λογική, της κομματικής συνείδησης και πειθαρχίας, μας είπε, δεν πήγε και στην ιδρυτική συνάντηση του συνδυασμού «Ολύμπια Γη», του ομοϊδεάτη και συνυποψηφίου του σε δυο προηγούμενες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις Κώστα Δημόπουλου (όπου εθεάθη ο έτερος τέως βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Γιώργος Κωνσταντόπουλος).

Εν κατακλείδει, ξεκαθάρισε (με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο) ότι δεν του αρέσουν οι εκβιασμοί (και οι εκβιαστές) και ότι δε στηρίζει και δε νομιμοποιεί κανέναν, μέχρι το κόμμα να αξιολογήσει τα βιογραφικά των υποψήφιων και να αποφασίσει σε ποιόν θα δώσει το χρίσμα.

Για λόγους κομματικής και μόνον τιμής, διότι (μας διευκρίνισε) ούτε για δήμαρχος ενδιαφέρεται.

«Κάποτε που ήθελα», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, «δεν προκρίθηκα. Τώρα, και να μου το προτείνουν, δε θέλω».
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ