Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΦΕΝΕΡ -ΠΑΟΚ 1-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Μετά τη λήξη του αγώνα αγανακτισμένοι οπαδοί της Φενέρ έκαναν επιθέσεις στα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ που αποχωρούσαν από το γήπεδο, ενώ υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο απολογισμός ήταν τρεις τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ και πέντε συλλήψεις οπαδών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές και γίνεται προσπάθεια από τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη ώστε να απελευθερωθούν.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά Τούρκος αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι. Τα πούλαν των οπαδών του ΠΑΟΚ υπέστησαν ζημιές από πετροβολισμούς, ενώ δεν γλίτωσε και το πούλμαν που μετέφερε στελέχη της διοίκησης.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ διότι οι αρμόδιοι του αγώνα ανέφεραν τη ρίψη ρουκετών από τους οπαδούς της ελληνικής ομάδας.
Η ελληνική πλευρά έχει πολλά παράπονα από τα μέτρα ασφαλείας των Τούρκων, καθώς τα πούλμαν πήγαν από κατοικημένες περιοχές ενώ οπαδοί του ΠΑΟΚ έπρεπε να μπουν από τον αγωνιστικό χώρο για να πάνε στην εξέδρα με τους υπόλοιπους.
Οι οπαδοί της Φενέρ τα είχαν και με την ομάδα τους και ο προπονητής Κοτσαμάν δέχτηκε επίθεση μετά το παιχνίδι με συνέπεια να φυγαδευτεί απότ ο γήπεδο.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς που είχαν μείνει ξάγρυπνοι πανηγυρίζοντας όλη νύχτα στην πόλη τη μεγάλη πρόκριση.