Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετωπική επίθεση στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α.Σαμαράς, στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Α.Σαμαράς, εμφανίστηκε επικριτικός για την επιλογή της κυβέρνησης να περικόψει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο όπως είπε είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και άσκησε έντονη κριτική στους μέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης.
Επανέλαβε την κριτική του στην πολιτική του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την στρατηγική εξόδου από την κρίση που έχει προτείνει ο ίδιος και μίλησε για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου:
"Τα έσοδα είναι πολύ μικρότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν να αποσπάσουν με τις φορο-επιδρομές, οι δαπάνες δεν ελέγχονται γι’ αυτό και περιορίζουν δραστικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή την παραδοσιακή ατμομηχανή της Οικονομίας μας, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, προκειμένου να εμφανίσει μειωμένο έλλειμμα" ανέφερε ο Α.Σαμαράς.
Ανέφερε δε ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ την πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί, τον πολύ μεγαλύτερο πληθωρισμό απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί καιτην πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί.
Προέβλεψε δε ότι τα νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει εγκαίρως ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των υφεσιακών φαινομένων.