Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ....


Πολυτέλεια και απίστευτη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφοντας το όργιο παρανομιών και ασυδοσίας.


Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκαλούν αίσθηση:

*Δήμαρχος στη Β. Ελλάδα ήθελε την προμήθεια τζιπ τύπου Land Rover έναντι 25.000 ευρώ, ενώ μπορούσε να κάνει αποκλειστική χρήση ενός μόνο ΙΧ που ήδη διέθετε. Στην προσπάθεια αγοράς του έγινε επίκληση κάλυψης πλασματικών αναγκών (για τη μεταφορά υλικών, ανταλλακτικών για ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα), ενώ πραγματικός σκοπός ήταν η μετακίνηση του δημάρχου.

*Παρόμοια ήταν η περίπτωση αντιδημάρχου, πάλι στη Β. Ελλάδα, που ήθελε ΙΧ αξίας 20.000 ευρώ για τις ανάγκες της αντιδημαρχίας και το οποίο «κόπηκε», αφού δεν προβλέπεται όχημα για κανέναν άλλον πέραν του δημάρχου.

*Δημοτική αρχή ήθελε να ξοδέψει 3.600 ευρώ για να βάλει παράθυρα σε Εκκλησία.

*Νοσοκομείο σε ελληνικό νησί παρήγγειλε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι λεμονοστύφτες αξίας 17.800 ευρώ.

*Δήμος σπατάλησε 70.000 ευρώ για να αλλάξει κεραμίδια σε εκκλησία.

*Πρόεδρος κέντρου μέριμνας θηλέων ζήτησε γραφείο από ξύλο κερασιάς, αξίας 3.100 ευρώ.

*Δημοτική αρχή, αντί για υποτροφίες, προτίμησε να ξοδέψει 14.600 ευρώ για να αγοράσει χαρτοκόπτες και να τους δώσει στους αριστούχους!

*Δήμαρχος στην Αττική ξόδεψε 9.500 ευρώ για τις... ευχές του, ενώ συνάδελφός του τις δημοσιοποίησε έναντι του ποσού των 7.600 ευρώ. Άλλοι, εμφάνισαν τιμολόγια ύψους 8.600 ευρώ για τον ίδιο λόγο! Περίπου τα ίδια χρήματα (8.500 ευρώ) ξόδεψε δημόσια υπηρεσία για κάρτες και ημερολόγια.

*Σε αρκετές περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες για κινητά τηλέφωνα, καθώς υπήρξε υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων από δημάρχους και αντιδημάρχους (9.200 ευρώ σε δήμο στη Β. Ελλάδα), ενώ σε άλλη περίπτωση κόπηκε η έγκριση προκαταβολικής μάλιστα δαπάνης 6.600 ευρώ για ετήσια χρήση κινητού από δήμαρχο στην Αττική. Σε άλλες περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες 7.700 ευρώ για λογαριασμούς κινητών σχολικών φυλάκων, καθώς δεν προβλέπεται από τον νόμο.

*Μη νόμιμη κρίθηκε δαπάνη 42.700 ευρώ για την προμήθεια και εκτύπωση 3.000 ημερολογίων το 2007 για τις ανάγκες του γραφείου του υπουργού Υγείας, γιατί η σχετική δαπάνη δεν προβλέπεται στον νόμο ούτε συμβάλλει στις δραστηριότητες της υπηρεσίας.
Κόπηκαν επίσης δαπάνες 9.500 ευρώ για την πληρωμή φωτογράφου, για τη φωτογραφική κάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων του τότε υφυπουργού Υγείας, καθώς κρίθηκε ότι οι δαπάνες συναθροιζόμνες υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο για συνήθεις και όχι εξαιρετικές δραστηριότητες του υφυπουργού, που αφορούσαν και μικρό διάστημα.