Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

http://bikiropoulos.blogspot.com Συναυλία στην Ολυμπιακή Ακτή της Ορχήστρας Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου



Μια μοναδική μελωδική βραδιά χάρισε στο κοινό που κατέκλυσε κάθε γωνιά της πλατείας στην Ολυμπιακή Ακτή - την περασμένη Δευτέρα - η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Μία ανθολογία τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τα οποία έχουν βάλει το δικό τους ηχόχρωμα στην ελληνική μουσική σκηνή, ταξίδεψε τους πολυάριθμους ντόπιους και ξένους επισκέπτες στους σημαντικότερους σταθμούς του ελληνικού πενταγράμμου.



ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Σε χαιρετισμό του στη διάρκεια της βραδιάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης χαρακτήρισε «κόσμημα για τον πολιτισμό της περιοχής την Ορχήστρα Νέων», ενώ ευχαρίστησε «για την εξαιρετική μουσική εκδήλωση όλους τους συντελεστές και ειδικά τον Διευθυντή της ορχήστρας Παναγιώτη Λυμπανοβνό για την υπεύθυνη δουλειά του και τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Ωδείου».

Στη συναυλία συμμετείχαν 35 μουσικοί και 5 τραγουδιστές. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Νίκος Σουλτανίδης κ.α. μέλη του Δ.Σ. του Ωδείου.



Η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου, που δημιουργήθηκε το 2007, έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 8 Αυγούστου η Ορχήστρα αναχωρεί για το Maindal, όπου έχει προσκληθεί να δώσει μία ακόμα μουσική παράσταση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του αδελφοποιημένου με την Κατερίνη Δήμου της Γερμανίας.
 
ΑΠΟ: http://bikiropoulos.blogspot.com/2010/08/blog-post_2950.html